top of page

Werkvelden

Jan van Deursen voelt zich op veel gebieden thuis. Hij heeft een brede interesse maar kan ook snel de diepte ingaan. Ondernemers, scholieren, bestuurders, wetenschappers of verpleegkundigen... voor welke doelgroepen heeft Jan niet geschreven?  Hieronder de nodige voorbeelden, maar Van Deursen Teksten staat open voor (bijna) alles.

Bedrijfsleven

Jan van Deursen weet wat het bedrijfsleven bezighoudt. Innoveren, investeren, markten aanboren, personeelsbeleid... duizenden verhalen heeft hij erover geschreven. Maar vooral de mens achter de ondernemer, zijn passies, haar motieven en hun drijfveren interesseren Jan mateloos. Heb je een verhaal te vertellen?Jan schrijft het op! 

Wetenschap

Willen weten hoe het zit. Hoe je malaria kunt bestrijden. Wat de werkzame bestanddelen zijn bij de behandeling van psoriasis. Wat de voors en tegens zijn van dierproeven. Hoe je spraaktechnologie kunt verbeteren. Zo maar wat voorbeelden van onderwerpen die Jan in begrijpelijke taal heeft beschreven. 

Zorg en welzijn

Mensen met een beperking, een chronische ziekte of een psychische kwetsbaarheid. Ook zij hebben een verhaal te vertellen. Een verhaal dat van belang is voor zorgverleners, maatschappelijke organisaties, hulpverleners en overheden. Maar vooral voor henzelf. Vol empathie schetst Jan de kwetsbare samenleving.

ridderzaal-586642_1920.jpg
Beleid en bestuur

Beleid en bestuur liggen ten grondslag aan... zo'n beetje alles in onze samenleving. Dus saai? Beslist niet. De positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de inkomensregelingen voor hen die daarvan afhankelijk zijn, de verdeling van de ruimte in Nederland en mobiliteit... Jan schrijft er graag over.

Kunst en cultuur

Jan zingt niet alleen in een koor, hij is sinds januari 2019 ook de webredacteur van korenbond BALK, Daarnaast is hij tijdens de coronapandemie namens de koepel Koornetwerk Nederland zeer actief geweest in de coronaondersteuning van de Nederlandse koorsector en het daaruitvolgende herstelplan voor de koorwereld. 

Levensverhalen.JPG
Levensverhalen

Levensverhalen maken... wat is dat een boeiend veld. Op basis van diepte-interviews tekent Jan de verhalen op van mensen die een tussentijdse balans willen opmaken, die nog iets willen vertellen aan hun kinderen en kleinkinderen, misverstanden uit de weg willen ruimen of simpelweg willen terugkijken op hun leven. 

bottom of page