Zoeken
  • Jan van Deursen

Nieuw levensverhaal: Ik heb je gekend

Bijgewerkt: 1 mei 2020

Zojuist is mijn nieuwste levensverhaal verschenen: Ik heb je gekend. Het zijn de herinneringen van Johan Stapel. Het is niet 'zo maar' een nieuw boekje. Johan was een van mijn beste vrienden. Inspirator, grote vriendelijke reus, boekenman, muziekfanaat en wandelende encyclopedie. Maar bovenal: een prachtig mens. Vanaf januari 2019 tot vlak voor zijn dood op 5 maart 2019, heb ik tijdens vele interviews opgetekend wat hij zijn familie en vrienden wilde meegeven. Het boekje is prachtig vormgegeven door de dochter van Johan, Rosa Stapel.

Het schrijven van dit boekje was een intensieve, heftige ervaring. Maar ik heb het als een enorm voorrecht ervaren en zelden heb ik me zo dankbaar gevoeld. Om dit te kunnen doen, was voor mij een onvergetelijke ervaring.


63 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Oude sokken

© Van Deursen Teksten 2021