top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJan van Deursen

Zeven heuvelen, duizend gedachten


Montessorischool, Heijendaalseweg. Klaslokaal = kleedlokaal. Och ja, kleine stoeltjes, ha, ha. 15 kilometer, waar begin ik aan? Fijn dat het droog is mensen. Maar toch, die wind. Hoe ga jij? Twee laagjes? Lang of kort? Ik kort. Alvast even kijken naar de snelle jongens? Startschot. Komen ze. Oegandezen. Kenianen. Oeh, kouder dan ik dacht. Weer even terug naar school.

Toch maar de legging aan dan? Wat? Dextro? Glucose tabs? Daar denk ik nou nooit aan. Zou ik honger krijgen? Brood of banaan? Water drinken! Hoezo, helpt nu niet meer? Toch maar doen. Op de foto. Lachen! Wéér een keer pissen. Houdt het dan nooit op? Pleisters over de tepels, toch maar wel… zweet, wind erop, je weet maar nooit.

Welk startvak heb jij? Rood? Roze? Ja, ik ook. Hoe laat gaat het open? Duurt nog even. Toch maar vast heen, dan? Vuilniszak met gaten? Heb ik niet. Oude jas wel. Maakt niet uit, moet toch weg, laat ik achter. Daar gaat bruin. Hé, hek staat open. Sneaken we erin? Maar we hebben roze. Oh, daar komt rood al. Gaan wij ook maar. Check? Let’s go!

Garmin indrukken en los. Anke, Marijke, ik. En nog 30.000 anderen. Gaat prima zo. Oh, je wil naar rechts, familie staat daar? Yep, ga maar voorlangs. High fiven met jochie langs de kant, vindt ie leuk. Hé, Café Groenewoud. Zou Jeroen er nog werken? Koud is het niet. Beetje vals plat, wist ik toch. Rotonde. Restaurant Sionshof. Oh nee, is een Japanner nu. Die Nijmeegsebaan wordt elk jaar langer. Waar blijft die Derde Baan, verdomme? Mooi, de waterpost. Altijd AA Drink als eerste. Moet ik niet. Water wel. Hardlopend drinken, toch geen succes. Hoezo moet ik opzij? Was dan eerder gestart, mafkees.

Zevenheuvelenweg. Makkie. Net als vorig jaar. Smile for the camera. Beep beep beep. Een gek langs de kant. ‘Je moet hier in de zomer kamperen!’ Djeezz, ff met iets anders bezig, man. Meerwijkselaan. Hè, alweer water? Postweg! Nee hè? Het Moeilijkste Stuk! Ambulance moet er langs. Naar rechts. Naar rè-hechts!!! Gelukkig: Erica, het hotel! Oude Kleefsebaan. Zal ik eens op de middenberm gaan lopen? Kwakkenbergweg, wéér Erica, nu het zwembad. Kanjers zijn we.

Mènnnn, hoe lang nog? Maar ik ga het halen, ik gá het halen! Gelderselaan… Hoezo ‘30 is hard genoeg’? En door. Ja, dáág. De benen. Op slot gaan ze. Kan niet. Mag niet. Yes, Groesbeekseweg! Doorbijten. De kazerne. Geen soldaat meer te bekennen. Sprintje? Sprintje!!! Waar is dat finishdoek? Dat verdomde KL*TEFINISHDOEK!!! Non de dju! 4, 3, 2 en nog 1 meter. De mat. Denk aan de Garmin!

Wàt? Dat. Kan. Niet. Langzamer? Dan vorig jaar? Shitter de shit. Storm, ok. Een jaar ouder, tuurlijk. Paar kilo’s zwaarder, dat ook. Maar toch. Lul.

Wat zeg je? Ging lekker, super ja. Doel bereikt: binnen anderhalf uur. En jij? Nee! Echt??!? Hoe kán dat? Wat knap, zeg. Rekken en strekken? Laat maar. Te moe. Dan maar spierpijn.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oude sokken

bottom of page